piątek, 17 maja 2013

Dzień 3. Nowe smaki

Przebierając kartkami mojej świeżutkiej książki oglądam i zjadam oczami przepisy.
Niektóre potrawy wywołują nie małe zdziwienie na mojej twarzy, inne zaś wręcz niesmak i niedopasowanie.

Nic bardziej mylnego!



Powyżej serek wiejski z mandarynkami. Wolę w sezonie letnim jednak te z puszki. Uważam, że najlepsze mandarynki "w skórce" są przed świętami Bożonarodzeniowymi. Połączenie neutralnego, słonawego wręcz smaku serka i soczystych słodkich mandarynek jest idealne. Polubił je nawet mój mięsożerny mąż!

Kolejne danie/przekąska to serek camembert z winogronami.

Połączenie, którego wcześniej nie znałam i pokochałam bardzo szybko!


Smacznego!

1 komentarz :

Dziękuję za opinie i komentarze!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...